Social Icons

E-Book Breastfeeding


Anda ibu bekerjaya?? Masih tercari-cari susu yang terbaik untuk anak anda apabila mula bekerja nanti?? Jawapan bagi soalan anda adalah pastinya susu ibu Ya.. susu yang terbaik bagi anak anda untuk diberikan semasa anda telah mula bekerja nanti susu yang dianugerahkan oleh Allah secara fitrah bagi setiap ibu yang melahirkan

Saya juga ibu yang bekerjaya malah ramai ibu - ibu diluar sana juga bekerja tetapi masih mampu menyediakan hanya yang terbaik untuk anak mereka

Bagaimana caranya??

Ebook Rahsia dan Panduan Lengkap Penyusuan Susu Ibu Bekerjaya ini telah ditulis lengkap dengan pelbagai panduan yang berguna bagi persediaan mental dan fizikal bagi ibu bekerjaya untuk terus menyusukan bayi mereka dengan susu ibu. Pelbagai tips dan panduan yang berguna boleh dipraktikan apabila anda menghadapi masalah dalam penyusuan nanti. Mari kita lihat apa kandungan dalam ebook ini .

  • Mengapa anda memilih susu ibu? Kebaikan untuk anda dan bayi. Keburukan pemberian selain susu ibu kepada bayi yang baru lahir
  • Teknik penyusuan susu ibu
  • Teknik memerah
  • Cara penyimpanan susu ibu dengan betul
  • Cara pemberian susu ibu perahan kepada bayi
  • Tips memilih pam susu yang sesuai
  • Pemakanan bagi ibu – ibu yang menyusukan
  • Pengurusan susu ibu apabila ibu terpaksa ‘travel’/bekerja luar kawasan
  • Tips pengurusan susu perahan bagi ibu bekerja diluar negara
  • Penyusuan susu ibu menurut islam
  • Cara relaktasi
  • Cara melakukan power pumping

Cerita – cerita para ibu yang memberi inspirasi.Dan banyak lagi. Berapakah harga yang anda bayar untuk semua ini??...

http://www.zonsusuibu.com/ebook/form.html


Masih belum mampu untuk meyakinkan anda bahawa pelaburan untuk membeli ebook ini adalah berbaloi?? Polisi penyusuan susu ibu di Malaysia ada menyatakan bahawa semua ibu digalakkan menyusui anaknya dengan susu ibu sahaja dari lahir hingga berumur enam bulan dan meneruskannya sehingga mencapai umur dua tahun.Sebelum bayi berumur 6 bulan, tidak perlu langsung air masak, jus nestum atau apa sahaja makanan tambahan mungkin ada ibu – ibu yang ragu, cukupkah susu ibu sahaja?? Tak laparkah anakku?? Di dalam buku ini juga menyajikan maklumat bagaimana para ibu dapat memastikan bagaimana ingin tahu bahawa bayi mereka mendapat susu yang cukup, menyusukan bayi mereka dengan yakin, jumlah susu ibu yang sesuai untuk sekali penyusuan dan banyak lagi..

Apa kata kita lihat testimoni para ibu yang telah membaca ebook ini apa pendapat mereka??



Dr Maria Juwaini.. (Pegawai Perubatan), Klinik Azhar& Rakan – Rakan, Kota Bharu, Kelantan

"Ebook rahsia dan panduan lengkap penyusuan susu ibu berkerjaya. Banyak membantu saya dalam membuat persedian sebelum bersalin dan berguna sebagai rujukan semasa menyusukan anak. Saya mengesyorkan kepada ibu-ibu untuk ebook ini dijadikan bahan rujukan anda"





"Setelah mentelaah buku ini,saya dapati buku ini memang banyak membantu bagi ibu-ibu yang ingin berjaya dalam menyusukan anak dengan susu ibu. Buku ini saya dapati banyak membantu dari titik permulaan hingga la ke akhir perjuangan dlm menyusukan anak dengan susu ibu. selain itu,buku ini juga banyak membantu ibu-ibu dalam pencarian alat-alat mengepam dan penyimpanan susu perahan. Di samping itu buku ini juga banyak menyedarkan ibu-ibu di luar sana kebaikan memberi anak minum susu ibu. Secara kesimpulannya buku ini memang banyak memberi manfaat dr segi fizikal dan juga mental dalam persedian ibu-ibu untuk memberi susu ibu yg terbaik utk anak mereka"



"Saya adalah seorang ibu kepada 2 org anak lelaki.Anak pertama berjaya menyusu secara eksklusif selama 7 bulan usianya,kerana tidak berjaya menyusukan si abang selama 2 tahun. Dan apabila mengandung buat kali ke-2 saya jadi tekad untuk menyusukan si adik selama 2 tahun penuh, mula-mula membaca ebook ni saya sudah tertarik dengan isinya yang lengkap!.Banyak info yang saya dapat daripada ebook ini.Dengan ebook ini, saya masih menyusukan si adik yang sudah menginjak usia 10 bulan kini. Harapan saya agar dapat meneruskan penyusuan susu ibu sehingga 2 tahun. Terima Kasih Sri kerana menulis buku yang hebat ini..Semoga berjaya " :)





"Sebenarnya dari  1st baby Ariq Syafi dah berhajat untuk breast feeding tetapi disebabkan oleh cetek ilmu dan selalu demam masa dalam pantang. Jadi, dari dalam pantang dah campur dangan formula. Lebih-lebih  lagi kami memang ada standby formula dan botol susu.Bila dah campur faham-faham jerlah kan,susu pun makin kurang dan merasa lebih mudah sebab tidak perlu susah payah perah susu sebab dah set kat minda kalau tak perah pon Ariq dah boleh minum formula milk.

Masa baby membesar dengar cerita dari kawan yang breast feed rasa cemburu dan terkilan pula sebab tak breast feed Ariq.Dengan adanye ebook yg serba lengkap seperti ini anda tidak lagi perlu bersusah payah untuk mencari segalanya tentang tips serta teknik yang betul ada di sini.Ebook ini sangat sesuai untuk ibu muda terutamanya yg bekerjaya"

Berapakah harga yang anda perlu bayar untuk semua ini?? Ya hanya RM25 

Bukan itu sahaja.. apabila anda membeli buku ini, anda turut layak untuk mendapatkan 4 ebook bonus secara percuma! ya secara percuma..




·  Resepi-resepi lazat memperbanyakkan susu

·  Nama-nama bayi dalam islam

·  Senarai semak sambut kelahiran bayi

·  Senarai hospital rakan bayi di Malaysia






Akhir kata dari saya, jika bayi anda mampu berkata – kata, bukan baju mahal, atau stroller yang canggih-canggih yang di minta..pastinya haknya untuk mendapatkan susu ibu.Maka,kita sebagai ibu, menunaikan haknya untuk mendapatkan khasiat susu ibu yang terbaik dan lengkap untuk tumbesaran mereka

Dapatkan naskah anda sekarang ya. Sekian..semoga perjalanan penyusuan anda berjalan dengan lancar dengan susu ibu

Salam sayang,

Sri Widias Tuti

Boleh pm Saya di 012-6742355


No comments:

Post a Comment