Social Icons

Lagi testimoni set kecantikan kulit shaklee dari customer yg berpuas hati

Salam semua... apa kabar... Alhamdulillah, baru - baru nie saya dah pon melancarkan page 'Sri shaklee e-shoppe' yang merupakan page utama business shaklee saya. Alhamdulillah..

Jemput kepada semua pembaca blog nie untuk datang singgah dan like page tersebut yer...

Saya lebih mudah untuk kita mendapatkan maklumat melalui FB pada ketika ini... Tapi kalau anda masih suka berblogging... apasalahnya  untuk terus membaca hasil perkongsian saya yang tak seberapa nie... hihihi...

Ok la.. tanpa membuang masa, saya ingin berkongsi satu lagi testimoni dari customer yang telah mendapat hasil yang memuaskan dari produk Shaklee.. Apa yang diamalkan oleh Puan Migafa Mussie adalah SET KECANTIKAN SHAKLEE bersama ESP....

Jom Baca..
Apa yang ada dalam Set kecantikan Shaklee nie.. ?
Vitamin C, Vit E dan B complex

Puan Migafa Mussie juga mengamalkan ESP Shaklee yang sememangnya hebat..Untuk pemulihan segera kulit wajah, protein yang mencukupi mmg amat diperlukan bagi mengggantikan sel yang rosak/mati dengan segera.

Inilah ESP Shaklee


Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat untuk mendapatkan suplemen ni yer...
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui :
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp/Sms : 012-6742355


Salam Sayang,
Srifairus
Penafian : Segala penulisan / testimoni tentang produk dilaman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

Collagen Shaklee Hebat !!!

http://c-heartsri.blogspot.com
Testimoni asal juga.. meh baca...

Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat untuk mendapatkan suplemen ni yer...
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui :
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp/Sms : 012-6742355


Salam sayang,
Sri fairus

Sila percaya Yer!!! Set Slimming Shaklee

Gambar di atas merupakan testimoni asal Puan Noor Akilla Salleh yang telah berpuas hati dengan set slimming shaklee... bagi yang ingin mencuba, jangan malu2 untuk con tact saya yer!! belum cuba belum tahu...

Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat untuk mendapatkan suplemen ni yer...
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui :
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp/Sms : 012-6742355

Vitamin untuk Subur

Vitamin untuk subur (credit to : Dr Hamid Arshat )




Tahap kesihatan yang baik adalah penting untuk meningkatkan kesuburan dan untuk wanita selamat menjalani peroses kehamilan dan kelahiran. Peranan vitamin dalam penjagaan kesihatan tubuh badan memang telah diketahui umum. Vitamin meningkatkan immunity atau ketahanan badan untuk melawan penyakit dan menangkis serangan berbagai jeniis kuman yang merbahaya.

Vitamin bertindak untuk mempertahan keutuhan sel2 dan serta mencegah kerosakkan. Terdapat banyak jenis vitamin2 saperti A, B ( B1 - 12), C , D. E, K dan setengah vitamin penting bagi fungsi organ yang khusus saperti Vit A adalah penting bagi kesihatan mata dan penglihatan. B6 dan B12 penting bagi sistem urat saraf.

Apakah vitamin2 dan logam2 yang penting bagi sel2 benih dan peranakan?

Here is information we've collected about how the various vitamins, minerals and herbs affect fertility. As with all use of any of these products, please check with your doctor as to how they might affect you.

Vitamins and Minerals for Fertility
Vitamin C and Fertility:
According to a study conducted at the University of Texas Medical School at Galveston, insufficient amounts of vitamin C in a man’s diet can lead to agglutination of sperm. Agglutination occurs when sperm cells clump together, thus inhibiting maximal progression or movement of the sperm. According to Dr. Earl Dawson M.D., Ph.D., associate professor at the U of Texas at Galveston, vitamin C is also helpful in smokers who have increased amounts of abnormally formed sperm. Cigarette smoke is absorbed through the lungs and enters the circulatory system (bloodstream). Once the toxins reach the bloodstream they find their way to the semen and this can lead to less than optimal sperm count and function. It is believed that vitamin C helps to neutralize the toxic effects of cigarette smoke on the sperm. When sperm stick together (a condition called agglutination), fertility is reduced. Vitamin C reduces sperm agglutination,(3) increasing the fertility of men with this condition. The recommended dietary allowance (RDA) for vitamin C is 60 milligams per day for an adult male. According to Dr. Dawson intake of 200 to 1000 milligrams per day had a beneficial effect on sperm.
Women should avoid megadoses of vitamin C because it can dry up cervical fluid, preventing sperm from reaching the egg. Limit the amount you take to the dose included in your prenatal vitamin.


Vitamin E and Fertility:

Vitamin E Essential for fertility and reproduction. Deficiency in rats has shown that it leads to absorption in the female and loss of fertility on the male. This potent antioxidant plays important roles in male sperm production. It is known that a lack of vitamin E inhibits the formation of sperm. Low vitamin E levels can cause a decline in the formation of key sex hormones and enzymes responsible for sperm production.. Although potency is not affected, fertility is improved due to its protective effect on sperm cell membranes. Supplementation with Vitamin E may also aid in improving sperm motility. Dose: 400 IU daily. Talk to your doctor prior to starting Vitamin E, particularly if you are currently taking aspirin or other blood thinners.

Selenium:

A study conducted at the University of Padua in Italy and published in the Journal Science states that a diet low in selenium could be a cause of male infertility. Selenium acts to help prevent oxidation of the sperm cell, thus aiding in maintaining sperm cell integrity. Good sources of selenium can be found in red meat, liver, brazil nuts, almond and seafood. The recommended dietary allowance (RDA) for selenium is 70 micrograms/day for an adult male.

Zinc:
This mineral is involved in over 200 proteins and enzymes and is essential for male fertility. Zinc is involved in the activation of key sperm enzymes, and moves into the prostate with the assistance of testosterone. A lack of zinc causes a lowering of testosterone, shrinks testicle size and produces misshapen and less healthy sperm, among other negatives. Upon restoring a daily dose of 15 milligrams, testosterone and sperm count levels rebounded to acceptable levels within 12 months. Take zinc with a full glass of water.


Saya suka baca blog dan FB Dr Hamid Arshat yang banyak memberi panduan mengenai kehamilan dan masalah kesuburan bagi pasangan suami isteri.. Saya pernah beberapa kali berjumpa dengan beliau semasa masih bekerja dalam industry herba dan kesihatan.. Beliau sangat nampak muda dan sihat walaupon sebenarnya beliau telah berumur...  Beliau sangat menekankan pemakanan yang seimbang dan makanan kesihatan... Berniat untuk jadi seperti beliau yang sentiasa kelihatan muda..

Saya dikelilingi oleh ramai  sahabat-sahabat dan rakan sepejabat yang telah bertahun2 berkahwin dan masih belum dapat menimang cahaya mata.. belum lagi dengan dah ada cahaya mata seorang dua then berusaha untuk menambah cahaya mata yang seterusnya.. memang ramai... Sebab tu saya rasa terpanggil untuk berkongsi mengenai suplement kesuburan pada kali ini.


Ok, jom kita lihat pulak set kesuburan Shaklee :

set kesuburan shaklee untuk wanita mengandungi Vitalea (multivitamin), B Complex, Vita-C, Alfalfa dan GLA Complex, manakala untuk lelaki mengandungi Vitalea, B complex, Vita C dan Zinc Complex.

Meh baca apa fungsi vitamin2 nie..

Multivitamin dan Multimineral (Vita Lea) membekalkan kesemua nutrien yang diperlukan oleh tubuh. Pendekata ia memenuhi ruang2 kosong dalam tubuh kita di mana mungkin kita tak cukup vitamin/mineral dari diet kita. Jadi bila badan dah cukup nutrien, pasti ia dapat berfungsi dengan lebih cekap.

Vitamin B Complex penting terutama untuk mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.

Vita C pula untuk pembinaan dan pemulihan sel.(bila sel sihat, badan kita pon sihat)

Alfalfa untuk wanita membantu dalam hal2 organ kewanitaan dan menyelesaikan masalah seperti keputihan dan sebagainya.

Vitamin/produk yang memainkan peranan dalam kesuburan ini adalah GLA Complex untuk wanita dan Zinc Complex untuk suami. Bagaimana kedua2 ini berfungsi?

GLA Complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’ yang antara kebaikannya ialah memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup dalam tiub falipio sehingga 5 hari.

Zinc pula membantu menguatkan sperma.
Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat untuk mendapatkan suplemen ni yer...
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui :
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp/Sms : 012-6742355


Salam sayang,

Srifairus


Lagi testimoni set B... Subhanallah....

Salam semua.. pagi nie saya nak share salah satu testimoni Set B yang membuatkan saya senyum sepanjang pagi nie.. Subhanallah... Allah tidak mengadakan sesuatu itu secara sia2... Jom baca
 
Saya copypaste balik apa yang telah dikongsikan oleh Puan Fauzi Lizar setelah mencuba Set B..
Untuk pengetahuan semua, dula saya pon macam puan Fauzi Lizar nie.. keputihan mmg masyaALllah.. Malu, rendah diri, serabut... semua disebabkan keputihan nie.. kadang2 memang suami tegur.. keputihan nie memang mengganggu keselesaan hubungan suami isteri... (Busuk... yerk.. )Tapi Alhamdulillah, masalah keputihan saya telah hilang... Semoga lebih ramai para ibu n isteri2 di luar sana mendapat manfaat dari vitamin Shaklee nie..
 
Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat untuk mendapatkan suplemen ni yer...
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui :
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp/Sms : 012-6742355
Salam sayang,
Srifairus


Seronoknyer bila makin ramai opis mate, sahabat2 dan sedara mara ku mengambil keputusan breastfeeding their baby ... Tahniah semua... Anda ibu yang hebat...

Salam semua..
Sesuai denga tajuk entry kita pada kali ini, saya ingin mengucapkan tahniah kat sahabat2, para ibu yang mengambil keputusan menyusukan anak mereka dengan susu ibu.. sesungguhnya itu lah hak mereka yang patut kita tunaikan...

Saya tergerak hati nak share status seorang ibu yang sangat obses dengan penyusuan susu ibu ini... saya sangat kagum dengan semangat beliau... jom baca..

"
Bg sy..suami yg beristerikan wanita yg menyusukan anak sepenuhnya dgn susu ibu lebih menghargai pengorbanan seorg IBU..trust me! kerna dia saksi kepayahan dan betapa besarnya pengorbanan sorg ibu tak kira sama ada bekerjaya atau tidak dlm memberi yg terbaik utk benih cintanya..ini yg cuba sy sampaikn pd masyarakat..terutama di awal kelahiran, walau masih dlm keletihan bersabung nyawa utk melahirkn...
seorg manusia, si ibu akn ttp setia bersengkang mata dan bangkit mengenyangkn si anak yg kelaparan..sbb tu seperti yg pernah sy katakan menyusukan anak dan memberi susu kpd anak satu perkara yg sgt berbeza walaupun maksudnya seakan sama..kerna melalui susu ibu..kita sbg ibu bkn hanya memenuhi keperluan fizikal anak sebaliknya menyalurkn kasih syg yg tiada tolok bandingnya!!!

Ayuh papa, ayah, baba, daddy sahut cabaran sy utk jd sorg manusia yg menghargai sorg IBU dgn memberi sokongan yg kuat pd kekasihmu agar memastikn zuriat kalian hanya minum susu ibu dlm tahun pertama kelahiran..

Jom mama, ibu, emak, mummy sahut cabaran su utk jd sorg ibu yg sempurna..tanamkn dlm diri, panjatkn doa pd Ilahi, usaha sehabis boleh, kuatkn semangat diri utk berusaha menyusukn sendiri zuriat kalian..percayalah kalian juga mampu melakukannya..satu hari nanti kalian pasti tersenyum bangga bile melihat perkenbangan si anak yg cergas dan cerdas..ya kalian berhak berbangga kerna setiap daging dan titis darah yg mengalir dlm tubuh mereka merupakan hasil sepenuhnya dr titisan emas bernama SUSU IBU! credit to
noorfazila.abdulrahman"
 
Very inspiring... kan??  Bagi saya, inilah juga yang saya perjuangkan.. Alhamdulillah, pejalanan penyusuan pada kali ini dipermudahkan.. Dulu saya dapat menyusukan Fahri anak pertama sehingga berusia 2 tahun 4 bulan... kali ini moga lebih baik.. itu janji saya..
 
Alhamdulillah.. syukur Ya Allah... kadang2 merasa agak terkilan sebab kenal Shaklee ni agak lambat.. better late than never kan... hihi.. saya kenal dengan suplement shaklee ni masa Fahri dah pon berusia 1 tahun 2 bulan.. masa tu saya mmg putus asa.. penat.. stress... dengan gelabah nak menjelang bulan ramadan... Alhamdulillah... Shaklee menjadi taliann hayat saya.. ditambah dengan dapat berkenalan dengan orang2 yang positif dalam shaklee... penyusuan Fahri dengan susu ibu berjalan dengan lebih mudah selepas itu..
 
Saya dulu memang liat la nak makan suplement2 nie.. First time dapat trial pact dari along memang terkejut.. Boleh ke aku telan suplement nie.. huhuhu... Dan bila dah terasa kebaikannya kepada diri sendiri, Alhamdulillah... saya masih mengamalkan suplement ini hingga hari ini.. dah 2 tahun lebih  dah... see.... penangan Shaklee.. 2 bulan amalkan suplement nie, saya terus decided untuk jadi distributor... :)
 
Sedar tak sedar Fitri dah nak masuk 9 bulan... still fully breastfeed.. Alhamdulillah... Dalam hati memang berazam nak jadi ibu yang menyusu yang anggun, cantik, bergaya, bertenaga dan ceria disamping dapat menguruskan family dengan baik.. Tak mo dah jadi ibu menyusu yang kusam, lembik, lesu, pemarah, masam dan selekeh sebab asyik penat jer serta anak-anak pulak menjadi mangsa energy negatif nie..
 
Ok Sri... Good luck... Tahniah yer sekali lagi buat sahabat2 yang menyusukan anak mereka dengan susu ibu... Saya sangat bangga dengan anda... Anda ibu yang hebat...
 
 
Salam sayang,
Srifairus
 
Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat untuk mendapatkan suplemen ni yer...
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui :
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp/Sms : 012-6742355


Apa milk booster terbaik anda??

wah... tajuk controversi nie... kalau nak di list kan memang banyak kan.. lain orang, lain pendapat mereka.. ada yg kata, bila makan benda yang dia suka, itu lah milk booster mereka.. ada yg kata itu, ada yg kata ini.. tapi sebenarnya the only way untuk memperbanyakkan ibu -ibu semua kene faham konsep  supply and demand nie...

  1. Ibu -ibu perlu kosongkan payudara mereka seefisyen yang mungkin. Kalau kat ofice tu boleh try pam 2 -3 jam sekali..
  2. Bila payudara di kosongkan, signal akan di hantar ke otak untuk memberi tahu tubuh bahawa ada permintaan maka, susu perlu dihasilkan.
  3. Penghasilan susu bagi ibu menyusu nie umpama apabila anda flush pam air katr toilet. apabila tangki pam tue dikosongkan, maka air akan ditambah ke dalam tangki semula sehingga penuh.. lebih kerap air di flush, lebih banyak air akan dialirkan.. mudah kan?? lebih kerap payudara dikosongkan, lebih banyak susu akan dihasilkan..
  4. Para ibu haruslah makan makanan seimbang dan berkhasiat untuk mendapatkan nutrien yang secukupnya bagi keperluan ibu sendiri dan penghasilan susu... kalau tak mampu makan mengikut piramid makanan yang dicadangkan, para ibu boleh lah mengambil suplement sebagai makanan tambahan untuk menampung keperluan yang tidak dapat dibekalkan tadi.
  5. Minum air kosong yang secukupnya.. (2 - 3 liter ) sehari...  Penting untuk metabolisma tubuh ibu dalam penghasilan susu dan aktiviti harian
  6. Cara lain untuk memperbanyakkan susu, dengan melakukan power pumping...
sumber : google
Saya nak cerita skit pengalaman seorang sahabat yang mengalami masalah susu merudum kerana mengambil injection perancang keluarga semasa masih dalam pantang / cuti bersalin lagi..

Sebelum pengambilan pil perancang tersebut, sekali pam, kawan saya nie bolh dapat sehingga 12 ouns sekali pam.. wahh.. sangat banyak kan... !!! tapi selepas mengambil injection perancang, beliau hanya dapat mengumpul 2 ouns untuk 5 kali pam.. 

Betapa hebat tekanan yang dihadapi ketika itu.. susu umpama kering,.. anak menjadi cranky... akibatnya terpaksa top up dengan formula..

Bermula dari situ, dia mula melakukan power pumping... dalam masa 2 minggu , dia sudah berjaya mengumpul 200 ouns sebagai stok beku.. wah... alhamdulillah... rezeki anak beliau masih murah...

Sekarang beliau turut mengambil ESP dan Alfalfa untuk membantu beliau bertenaga dan bersemangat untuk terus menyusu.. syukur...

Ok,setakat ini dulu perkongsian saya pada kali ini.. Doa saya, semoga lebih ramai ibu-ibu diluar sana menyusukan anak mereka dengan susu ibu... SUSU ibu adalah sunah... SUSU IBU adalah fitrah.. jom Breastfeeding kawan2!!!...

Salam sayang..
Srifairus
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui
Email Yahoo : sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp : 012-6742355

Apa kata mereka yang telah mencuba ESP Shaklee nie??


Jom kita baca apa kata mereka???

Bila print screen, tak dapat amik semua.. saya copy paste balik apa yang diperkatakan oleh Puan Nor Akilla Salleh

Puan Akilla ni telah mengambil set pantang shaklee bersama dengan ESP


Salam.. Nak share pengalamn sendiri ni..saya start makan shaklee baru je tu pon amek set berpantang yg sangat superb!! Okie..
1)Masa bersalin saya trauma bleeding sbb kesilapan hospital, so luka n jahitan yg banyak menyebabkan saya susah nak begerak..mmg takot la even nak duduk.
2) lepas 3hari dibenarkan kuar wad, hari kelima anak disahkan jaundis, tinggi lak tu bacaannye..kompom2 stress, degn sakitnye dgn anak kene tahan wad, mmg pantang cowboyla saya, so bile anak kuning saya xbleh makan ape2 jenis jamu pon..
3) makin hari sakit luka xsembuh..rasa ngilu, kebas n nyut2 betambah2..hehe.
4) Then bile saya review balik pasal shaklee, saya terus decide nk amek, actually penah usha2 masa preggy, tp mak mntua suh mam jamu je dats y x beli, now bile da 2minggu jahitan n luka xbaik2 br rasa nyesal...hahah
...
5) After dapat set berpantang, saya trus cepat2 minum esp tu, dah la sodap, susu plak..xpayah cakap...TERPANCUT2 bile anak lepaskan time menyusu, habis baju n muka baby..hehe..lau pam tu..memey meriahla...sebelah je dapat lebih 4oz...perghh..bangga ibu..
6) Dan yang paling saya rasa bahagia bile luka jahitan yg banyak tu da semakin sembuh, jalan pon xtakot, nak duduk lagila xtakot...lau dulu nk duduk pon rasa ngeri, now siap da bleh bersila..baru SEMINGGU tau amek set berpantang nie!!!
7) tang badan plak memey rasa segar je n bertenaga even jadi JAGA kan malam2, anak kuat menyusu, sejam sekali bangun, tapi xde hal..bile siang pon, saya maintain lagi..xdela rase mngantok sangat..BERBEZA bile xamek shaklee...

Jadik....kesimpulannye kat sini SHAKLEE memey BEST... Lau org dtg melawat, mesti saya dok puji2 shaklee nie, sbb org asyik tegur sya macam org xpantang..hahahah... Mesti kene teruskan dengan shaklee after diz sbb da fall in love ngn Shaklee...tq...

P/S: menyesal xamek shaklee pas besalin dulu...xdela asyik terbaring je sbb takot nk gerak n duduk..memey menyesal!!! Hahahhaha...


Apa kata Puan Deanna Aris

Minum ESP kulit jd lembut je kan?hihii..
Mlm td br dpt dgr dr mulut en suami ckp kulit sy da lembut skang..hihi..makin bt dia tak tahan bila sentuh sy..opssss!!heee..
So mommies ape tggu lagi..cepat2 dapatkan esp dr pengedar anda..hehee


 

Berjaya menurun berat badan dengan ESP

salam semua..
selalunye bace testimoni org je,skrg sy nk share ckit.sy da amalkan esp 2bln.alhamdulillah,dlam mase 2bln berat sya da trun 6kg dari 63kg.saye rase xlapar,xpnat.mmg terkjut sgt..
bukan tu je,,esp membantu sy susu jd pekat,anak pun da xbgun mlm mcm sblm ni.mmg sgt membantu..selain tu,,ramai yg tegur kulit muka kelihatan berseri2..
ESP mmg best!!!,,thanks shaklee..

Puan Eira Nazhan... berat badan


ESP ni boleh turunkan berat badan ke?berat selepas pantang 40kg skrg dah 4 bulan minum ESP tinggal 37kg.....OMG makin kurus!!!!







Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat yer....
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui
Email Yahoo :
sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp : 012-6742355



Resepi Lazat Bancuh Shaklee ESP

Resepi bancuh SHAKLEE ESP (Energizing Soy Protein) jadi lazat berkrim... yumyum


 


satu canister ni tahan sampai 2 bulan

ESP ni didatangkan dalam bentuk serbuk. so, untuk consume, kawan-kena perlu bancuh lah kan? cara nak bancuhnye simple aje...
satu sudu besar ESP dibancuh bersama satu mug air suam. air suam ni samada air suam kosong (plain water); ataupun air milo yang suam ; ataupun air ribena ; ataupun dengan jus kegemaran anda
Ini resepi yang paling basic saya dan kawan-kawan saya biasa beritahu kepada pengguna-pengguna baru. Antara resepi yang saya dapat daripada pengguna-pengguna otai :)
  1. ESP + Fresh Milk (boleh plus pulak lagi dengan kurma, kismis, badam .. marvellous!)
  2. ESP + Air suam
  3. ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP..bukan sahaja bertenaga..boost milk production malah energized)
  4. ESP + Susu Anmum
  5. ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
  6. ESP + Nesvita 3in1
  7. ESP + jus twister tropicana ESP
  8. ESP + Ribena
  9. ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
  10. ESP + Milo/Horlicks
  11. ESP + sirap bandung
  12. ... Sila tambah lagi mengikut kreativiti dan selera anda
Bagi saya pulak, basically, untuk breakfast, saya bancuh satu sudu besar ESP bersama  2 sudu besar Milo .. buat  guna air yang disejukkan dalam fridge....sejuk skit.. minum pagi2 memang menyegarkan.

 
ESP ni bukan untuk ibu menyusu je yer... ia sesuai utk seisi keluarga..UNTUK:
1. Orang yang ingin kekal sihat..
2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.
3. Kanak-kanak bersekolah
4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak
5. Pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan
6. Pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik,
7. Ahli sukan dan bina badan
8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat …dan yang inginkan kulit yang cantik
apa keistimewaan dan kelebihan ESP?


Credit to :Kak Chery
 
 

hehehe.. thanks lots to kak cery atas resepi ESP yang marvellous ini. ramai yang sukakannya! nak tau respi lain? boleh tanya kami2 yang consume ESP ni.. kalau nak lagi sedap, korang belilah satu canister ESP pada harga promo  yang sangat menjimatkan!!!  nescaya lagi sedap sebab automatik korang jadi kreatif! (^_^)

Kenapa perlu Ambil ESP??

Credit to :mommy lyna
 
Energizing Soy Protein Shaklee telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk dan protein kualiti tinggi yang diperbuat daripada tumbuh-tumbuhan. Ia mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) yang diproses di bawah suhu rendah. Selain itu, setiap tin 1kg ESP berasal dari 30 kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
 
Energizing Soy Protein Shaklee mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur – tua atu muda.
 
Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu. Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.
Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:
 
Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.
 
Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
 
Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.
 
Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan parut.
 
Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.
 
Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.
 
Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Wah begitu banyak kebaikan ESP nie... Jom kawan2... saya dan anda wajib ambil ESP nie secara Consistance... !!!
Hubungi saya untuk membuat pesanan dan dapatkan harga istimewa!
Jangan segan -segan nak contact saya kalau berminat yer....
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui
Email Yahoo : sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp : 012-6742355
Sri Fairus


 

Jom cantik dan mulus dengan ESP...

Saja nak up balik entry nie.... jom baca... apa sebenarnya ESP nie..

credit to kak cery


"thanks kak . memang nak terus consume shaklee je pas ni... insya allah... :) sume org tego faizah berseri2 je pas bersalin neh... yela byk sgt mkn vitamin kot...ahaha...kulit pun da xberjerawat dah... :) alhamdulillah....".. ~faizah..antara ibu2 yang setia dgn shakle mengambil full pek set B dan juga ESP (energizing soy protin)


....entry kali ni saya nak mengenang kembali entry saya yg lepas2 tentang kaitan antara penjagaan kulit dan supplemen.... fokus kepada....wajah kusam....kenapa wajah kusam?...dull skin?.... ramai geng2 shaklee claim..makanlah ESP..nnt kulit cantik..kulit anjal.. awet muda .....kenapa esp (soy protin)..bukannye yang lain2 yang ditekan kan?.lecitin ke calcium ke..alfalfa ke....kenelah ada penjelasan disebalik ni semua kan kan?...kite kene tahu apa yang kita makan..dari segi teori dan sains kenapa kulit menjadi kusam dan tidak berseri....??? Kulit menjadi kusam mempunyai kaitan dengan zat yang diperolehi oleh kulit seseorang.Tahukah anda bahawa kulit wajah kita boleh bertukar dalam masa 3 minggu. Ini kerana sel kulit wajah hidup selama 3 minggu dan kemudian akan bertukar kepada sel baru.Dan jika kita tidak mengambil makanan yang berzat, bagaimana kolagen boleh terbentuk? bagaimana sel baru boleh keluar disamping menyingkirkan sel lama atau sel mati? Sebab tu kulit nampak kusam…Tahukah anda Sel terbentuk dari protein. Mana datangnya sumber protin? dari ikan, ayam, telur, kekacang.Namun tahukah anda protin tidak dapat hidup dalam suhu yang tinggi?Apabila kita masak, kita akan pastikan masakan itu masak sehingga mendidih. Maka secara langsung protien akan mati... protein hidup dalam suhu tidak lebih dari 37*celcius...last2 dapat rasa sedap je..tp zatnye dah hilang.... Kerana itu kita digalakkan mengambil supplement protein....Jika sel mendapat cukup protein, sel baru akan tumbuh bagi menggantikan sel yang lama dan secara langsung wajah akan nampak lebih berseri.In addition to soy protein, sel tadi juga memerlukan vitamn C untuk membentuk kolagen bagi menambahkan kekenyalan kulit. Manakala vitamin E penting untuk saraf dan memberikan awet muda kepada kulit............

Ada sesetengah dari kita memang sudah dikurniakan kulit yang cantik dan mulus..Tidak perlu bersusah payah ke pusat kecantikan, ..tak perlu tempek segala mcm krim ataupun bergantung pada suplemen sangat..tetapi sesetengah dari kita memerlukan bantuan suplemen untuk memiliki kulit yang cantik..
walaubagaimana pun, terpulang kepada anda... apa yang kita makan hari ini bukan memberi kesan sekelip mata…tetapi pelaburan jangka masa panjang tanpa kita sedari. ..Yang pasti kecantkan itu milik setiap insan…dan ianya datang dari Tuhan…banyakkan berselawat dan jangan lupa berdoa setiap kali melihat cerminkecantikan luaran itu terhasil dari kecantikan dalaman jua.dan juga amalan pemakanan kita…...
.
PS : bila tengok orang len sumer kulit muka dah cantik mulus... haish... nak kene consistance makan ESP balik nie... aku pon nak kulit mulus juga... jom kawan2...
 
Sesiapa yang beli ESP bulan October nie dapat special price tau... murah sangat2...
 
Jangan segan -segan nak contact aku kalau berminat yer....
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui
Email Yahoo : sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp : 012-6742355
Sri Fairus

Pengalaman saya bersama ESP... Produk promo Oktober 2012..

Salam semua... lama dah aku tak berkongsi mengenai produk shaklee yang aku dah cosume lebih dari 2 tahun... yer.. dah lebih 2 tahun... Dalam banyak - banyak produk tue, selain set B , apa yang paling aku suka pastinya ESP.. dulu namanya Energizing Soy Protein.. Produk ni memang best..

Just nak share pengalaman sendiri consume produk ni semasa menyusukan Fahri.. aku start kenal shaklee nie masa tu Fahri dah pon berusia 1 tahun 2 bulan.. masa tu aku mengalami masalah susu merudum yang agak kritikal... Masa tue aku ambil set B bersama ESP... Nak tau tak apa hasilnya??

ESP nie mempercepatkan penghasilan susu.. cepat jer cik B nie rasa penuh.. Selalunya aku pam dua2 belah pada pukul 11pagi kat opis baru dapat 5 ouns dua2 belah.. tapi dengan penganbilan set B bersama ESP, pkul 9 pagi aku pam dah dapat 5 ouns...

Tapi, ada beberapa perkara yang perlu diambil kira ya sahabat2 dengan pengambilan suplement nie.. Korang kena la minum air kosong banyak (3 liter ) sehari bagi ibu2 yang menyusu nie... Banyak ke 3 liter tue?? hihihi.. Dulu aku sendiri rasa mustahil untuk minum sebanyak tue untuk seahri.. Tapi sekarang lebih dari tue pon mungkin... Nak atau tak nak jer sebenarnya...


ESP berwajah baru
Sebenarnya kat rumah aku memang tak pernah putus stok ESP nie untuk kami sekeluarga.. Secara jujur mmg dah bercanister canister aku consume.. cuma dah lama tak consume secara konsistance.. (hihi.. yang ni jangan tiru aku... )

Haaa.. alang2 nak dah menulis nie aku memang nak share promo yang best dengan sahabat2 semua..
Korang leh PM aku kalau nak dapatkan special price ESP ni dari aku... Tapi dalam tempoh terhad yer kawan2... hanya sehingga 31 October sahaja... Memang menarik... bukan selalu dapat harga macam nie tau...

Jangan segan -segan nak contact aku kalau berminat yer....
Untuk maklumat lanjut sila berhubung melalui
Email Yahoo : sri_asn@yahoo.com
Call/Whatsapp : 012-6742355
Sri Fairus

3 hari yang panjang..

Salam.. Hai semua... hari ni aku kat office, unit aku tinggal aku sorang jer.. semua orang cuti akibat kepenatan event semalam.. alhamdulillah semua berjalan lancar.. happy sangat... dalam sibuk2 keje nie, sebenarnya banyak benda yang aku belajar dari pengalaman... sedih, happy.. semua ada... dah lama aku tak menulis jiwang2 nie.. mungkin entry ni akan jadi entry yang panjang sepanjang namanya...

Hari nie, sebenarnya dah 3 hari suami pegi jenjalan makan angin (memancing) dengan kawan2 dia... maka dah 3 hari lah aku terkontang kanting sensorang melayan karenah anak2 yang tak sihat.. Fahri demam, selsema dan batuk yang teruk.. Fitri pulak asyik merengek sebab selsema... dah 3 hari jugalah kami tinggal di rumah mertua, dan mertualah yang tolong jaga anak2 minggu nie kerana tak nak menyusahkan baby sitter kerana aku akan balik lewat malam sehingga event semalam berakhir..

semalam selepas balik dari event, aku bawak fahri ke klinik.. dah 2 hari dia batuk teruk.. Dr yang merawat dia kata kesian sungguh melihat Fahri yang batuk tak berhenti2.. Nurse yang jaga kaunter tu pon cakap, "Dr, he non stop coughing since he enter the clinic... "  semua orang yang melihat Fahri mesti kesian tengok dia.. Nampak lemah...mata berair... Perut dah kembung dengan air kosong... dengan harapan akan bantu legakan tekak dia.. kesian anak mama... Fitri, wan dia (mak mertua aku) yang dukung... syukur... aku masih ada emak yang boleh membantu...

Aku cerita semua nie bukan sebab aku nak burukkan sesiapa.. apatah lagi suami ku yang tercinta... dia memang aku benarkan untuk pergi memancing dengan rela hati walau pon pada awalnya aku tak setuju... biarlah... dah 2 tahun dia tak ke mana2...  biarlah sekali2 sekala dia buat perkara yang dia suka.. dalam pada itu , baru aku tahu bahawa peritnya hidup tanpa suami tercinta disisi... ( terkenang kakak ku yg telah kehilangan suami n membesarkan 3 org anak bersendirian... tabahnya kakak...)

Semasa di klinik, aku tanya fahri dia nak makan apa... sbb mak mertua aku kata fahri tak makan apa2 dari tengahhari.. benda yang di makan semuanya dimuntahkan balik sebab batuk.. kesian anak mama.. Fahri kata dia nak makan bubur... so, balik dari klinik aku cari kedai yang ada jual bubur.. sampai kedai, oleh kerana menunggu agak lama, Fahri tertidor dipangkuan aku... demam dia dah makin kuat... lepas bayar apa yang dipesan, aku dukung Fahri ke kereta.. Ntah macam mana, aku tak perasan ada longkang kecik di depan aku... kaki aku terperosok dalam longkang kecik tue.. kaki aku terseliuh.. mujur tak teruk.. aku masih boleh berjalan.. Fahri yang aku dukung terkejut...mujur juga dia tak apa2...

Bila aku jatuh tue, aku ada dengar ada antara pengujung kedai makan tue terjerit... tapi tak de pula yang datang menolong.. huhuhu.. tak pe lah... aku suruh Fahri jalan menuju ke kereta.. Dengan apa yang berlaku tadi buat aku rasa, PAPA, MAMA PERLUKAN PAPA KETIKA INI.... SEDIH... Tetiba aku jadi  sensitif tak tentu pasal..

Isnin malam selasa haritu, aku balik malam... anak2 semua dah tido.. dalam pukul 9.30 malam mertua aku call kata Fitri mengamuk2 nak tido.. agaknya dia nak aku... dia memang dah terbiasa tido dalam pelukan sambil menyusu... Ya Allah.. aku jadi terus tak de mood untuk buat reharsal malam tue.. Mujur reharsal dibatalkan sebab orang technical semua dah balik.. syukur... pukul 10.30 aku sampai rumah... Oleh kerana terlalu tak sabar nak jumpa anak, aku parking kereta betul2 di parking lot berhadapan dengan pintu tangga nak ke rumah mertuaku... tanpa aku sedari rupanya itu adalah parking kereta penghuni apartment yang lain... (selama ini kalau aku datang umah mertua, parking tu memang selalu kosong).. Sampai rumah, anak2 semua terbangun... Fitri dan Fahri dua2 menangis nak mama... YA ALLAH... KESIANNYA ANAK2 MAMA... PAPA, MAMA PERLUKAN PAPA KETIKA INI.... 

Malam itu aku tido tak nyenyak... sebab terlalu risaukan hal keesokan harinya.. aku jadi Master of Ceremony yang dihadiri oleh Menteri ... reharsal sekali pon aku tak buat... dalam hati, aku hanya mampu berdoa... moga Allah permudahkan segalanya...

Keesokan harinya, 6.30am aku dah bersiap untuk pergi ke Hotel Istana... Aku perlu cepat untuk berlatih... TAPI... KERETA AKU KENA CLAMP.... ALAMAK..... Nak kene cepat nie... telefon security guard yg bagi notice kat cermin kereta aku... tak angkat pulak... jam hampir 7 pagi... aku decide tak boleh tunggu.. harus pergi dengan teksi je lah... Dan Alhamdulillah, aku sampai hotel dalam pukul 7.30 pg.. syukur Ya Allah... Masa aku taip blog nie, baru aku tersedar hikmah kereta kene clamp nie.. Semalam ada piket kat Pavilion... agaknya kalau aku drive sendiri lepas habis event , mmg malam lagi la aku sampai rumah... SYUKUR YA ALLAH... (i am not good in jalan di KL... driver teksi tu bawak aku masuk jalan ntah simpang mana untuk kuar dari KL dan aku sampai rumah mertua sebelum pukul 6 petang.. event habis pukul 5.10 petang.. HAPPY.... :)..

Dan hari nie aku kat office, terasa kesengalan kaki akibat jatuh semalam masa dukung Fahri... ada sesapa tau kat mana nak pegi urut?? dan dengan sabar menunggu suami terchenta telefon... dah kuar ke belum dari Tasik Kenyir tue.. kata nak balik hari nie... Petang nie dah janji dengan Fahri, mama & papa amik dia dan balik rumah... dari hari Ahad lagi dia dah ajak aku balik rumah... tak suka lama2 duduk rumah wan dan aki katanya...hahahha.. macam2...

Moral of the story... memang aku rasa, aku tak cukup kuat untuk membesar n menjaga anak2 sorang2.. bukan aku tak biasa ditinggalkan.. Fairus kalau dia keje malam, kalau aku tak sempat jumpa dia sebab balik lambat, memang kadang2 sampai 2 hari tak jumpa.. Mengharap dan dan memohon kekuatan dan pertolongan pada yang MAHA AGUNG adalah jalan terbaik... Memang Allah dah jadikan setiap pasangan suami isteri tue saling lengkap melengkapi... so PAPA, CEPAT BALIK... MISS U VERY MUCH...

PS: akan dituntut janji bawak mama & anak2 berjalan di Bukit Tinggi Pahang, bulan depan... JOm... sapa nak ikut??







Raya 2012

Salam semua... baru berkesempatan nak update blog semula... hari nie dah 16 syawal.. kejap jer masa berlalu... harap citer raya nie tak basi lg... heheheh

Tahun nie kami beraya kat umah mertua aku dulu.. @ rumah mak ayah Mr hubby kat KINRARA.. jauh kan?? ihihhihi.. semuanya serba sederhana tapi meriah.. kebetulan semua adik beradik in law beraya kat rumah mak juga..  kecoh... mlm raya gotong royong masak rendang dgn laksa... tp aku tak dapat nk tolong sangat.. budak2 kecik nie asyik nak berkepit.. hehehhe 
Kami... Mr Fairus, Fahri, Fitri and Mama Sri
Pagi raya kami serba purple... tada..... meh la kita tengok gambar je la.. aku pon tak tau nk citer banyak2... :)
Abg Fahri Happy dapat duit raya... :)

fitri dgn Mak Long belah papa

Papa... @ suamiku yg chomel.. hihihi


Untuk pengetahuan, hubby aku the only anak lelaki.. so aku menantu perempuan tunggal.. jgn jd anak tunggul sudah... hahahahahhah.. :)
Keluarga besar En Abdul Aziz... (hanya sebahagian)
Petang raya, kami beraya menziarahi wan fairus @moyang fahri & fitri..
Alhamdulillah wan masih sihat walaupon tak kuat sangat.. masih kenal siapa kami... sayang wan... :)
beraya jumpa Moyang Fahri n Fitri...
Raya kedua, lepas lunch baru kami bertolak ke rumah papa aku kat shah alam... mencabar tak?? parent kami dekat2 jer.. shah alam dgn kinrara.. hahahah

ok lah... inilah cerita raya kami... salam lebaran.
dikesempatan ini, aku nak minta maaf jika ada salah dan silap dgn sahabat handai... jemput datang beraya dirumah nnt.. insyaAllah dalam masa terdekat, kami akan buat majlis doa kesyukuran.. tp bkn bulan syawal la kot.. ramai sangt org buat open house... takot berebut.. hihi.. ok see yaa next entry.. salam

Salam sayang,
Srifairus...

First Ramadan.... Bersama keluarga besar En Asnam Rajo INtan

Salam... hehhehehe... first buka posa aritue, kami buka ramai2 kat umah parent.. sumer ada kecuali adik ipar aku yg dah balik Labuan awal... seronok sanagt... syukur Ya Allah atas kesempatan kami berkumpul beramai - ramai... sempat solat Maghrib, Isyak n tarawih berjemaah di rumah...

Ya Allah... moga keakraban ini berkekalan...   Amin.,..
Hanya sebahagian....

Seronok buka ramai ramai..
Salam sayang

Srifairus...

Family Day MiGHT...

salam semua... lama sungguh tak update blog.. aku mmg agak sibuk sekarang nie... ni bos tak de n keje pon dah siap.. so, amik kesempatan update blog kejap..

saja jer nak share citer masa family day opis aku awal bulan aritue.. citer dah agak basi.. tp rasanya harus aku upload kat sini sebagai kenangan..

sampai jer kat Hotel Thirstle, PD, kami amik kesempatan tengok rehat kat bilik jap.. pastu jalan2 tepi pantai.. cuaca agak baik haritu.. subhanallah.. lepas jalan2 tepi pantai, fahri yg mmg dah bersiap pakai baju swimming apa lg... berendam sakan.. dekat pkl 7 baru kami naik.. huhuhu.. lambat... sbb pkl 7.30 patutnya kami dah kene turun utk Grand Dinner...

Budak kecik nie happy giler... baring2 kat atas katil yg selesa.. hehhe
Fahri mandi sakan dgn papa hari pertama lg...
sampai hotel, jalan2 kat pantai jap...





Malam dinner bermula.. kami turun pkl 8 mlm... amik gambar satu family... mlm tue MC adalah datuk azizul khamis & artis Zur Eda... ala.... artis perempuan yg popular dgn lagu Kelmarin tue... hhuhu...

Aku mmg tak banyak amik gambar pon.. sibuk layan anak2... huhuu
Aku dgn Fitri... TEma retro 70 -80's...
Lambat sangat majlis habis... pkl 11... budak2 dah tido dulu...
Papa n Fahri... 70's.... hehehehehhe
The next following day, hari sukanneka... dapat hampe mcm2.. seronok.. fahri dapat 2 bag sekolah n alat tulis..

aku teman fahri main rebut kerusi.. :)

Sementara mama abg fahri bersukaneka, fitri kat tepi dgn papa. anak jepun.. mata sepet... huhu

Petang  : lepas rehat, jalan2 tepi pantai lagi sekali...

Turn mama bersukaneka plk... dia kat tepi dgn papa..
 Malam kedua tue ada pertandingan sketsa antara kumpulan staff MiGHT... aku tak de amik gambar plk... yg bestnya, kumpulan aku menang keseluruhan sketsa tue... yay...

Hari ketiga (Ahad), adalah aktiviti bebas... apa lg... mmg keje duk mandi pantai dgn pool jelah si Fahri n papanya... aku?? macm biasa, setia duk tepi menjaga fitri... dulu masa belum beranak, aku mmg kaki berendam.. pantang jumpa pool atau laut... klu jumpa sungai pon... heheheh



main cak cak plk... mata dah merah2 asyik berendam...

lagi gambar fahri ...

papa mithali yg setia menjaga anaknya...

mcm biasa... mama kat tepi jaga fitri... hehhehe
Oklah... ni lah cerita family day opis aku aritue.... janji nak selalu update blog sekali lg tak dapat aku tunaikan... heheheheh ok.. bye semua... selamat berpuasa... aku dah ada yg lopong... huhuhubu
salam sayang,

Srifairus

Putera - putera ku....

salam semua.... hari nie di pagi Sabtu nie saja jer nak update skit blog yg selalu bersawang nie... hehehhe... mana aku nak mula yer... ok, kita mula dengan Fahri dulu...

jadi buruh kasar kene basuh keta mama... hahahaa..

tolong papa basuh kete n moto dihujung minggu
30 April yg lalu genap umur Fahri 3 tahun... tiada majlis hari jadi atau apa... kami jeer bawak dia jalan2 pg playground... beli kek secret recipe satu slice... makn sama- sama kat KFC... very simple celebration... ingat mmg niat nak buat juga majlis untuk dia.. insyaAllah buat sama2 masa buat kenduri doa selamat rumah je la..

Fitri pulak dah 3 bulan 6 Mei yg lalu... masih polos... sangat chomel.. (hehehe.. puji anak sendiri).. dia sekarang suka senyum... ketawa... tp kalau ngantuk nak tido, mengamuknyer satu taman boleh dengar suara dia...

kalau aku tengok cara fitri menyusu dan cara fahri menyusu dulu, dua beradik nie mmg berbeza sangat.. Fitri tak kuat menyusu sanagt.. average sehari dia minum 15 ouns jer (3 ouns x 5 botol)... tu pon sll tak abis.. aku sendiri perati kan, kalu aku bagi susu beku dalam botol, dia minum hanya 2 ouns.. lps tu dah ngamuk2 nak tido... penah juga beberapa kali aku ternampak babysitter buang balance susu yg tak habis hampir 1 ouns... erm....

nyenyak tido selepas menyusu

montel mama .....
Fahri dulu, 4 ouns tu mmg sekali hadap... huhuhu... agak stress juga aku nak mencukupkan stok susu dulu. aku plk mmg takde stok susu beku masa tue.. susu hari ni untuk esok..susu esok untuk lusa.... begitulah seterusnya sampai dia berumur 6 bulan... salah aku juga sbb ajar fahri minum susu dengan terlalu mewah....

Syukur Alhamdulillah, nampaknya penyusuan kali ini lebih mudah... Betullah kata org, penyusuan susu ibu nie memerlukan para ibu menuntut ilmu dengan lebih mendalam mengenai penyusuan.. Penyusuan ibu itu mmg Fitrah... tp kita memerlukan ilmu agar tidak mudah stress dan tertewas...

Fahri sayang adik Fitri.... :)
Perkara yang membuatkan aku gembira plak, dua beradik nie tak susah nk dijaga... Fahri tak de pulak nak pukul adik dia atau apa... malah dia mmg sayang adik baby dia .. (panggilan untuk fitri...) boleh diharap ler... kalau adik nangis, dia tolong henjut buaian... tp kene tengok2 juga sbb dia henjut agak ganas... heheheheh.. Fahri pon pandai main dgn Fitri... Fitri pulak jenis mudah tersenyum klu main dgn abg dia....

Apa yang aku harapkan moga anak-anak ku membesar sebagai anak yang soleh dan baik... mama sayang Fahri n Fitri sangat....

Salam sayang,

Srifairus,