Social Icons

Nak Tak Kelihatan Cantik Di Aidilfitri Nanti??

Salam Ramadhan.. entry bawah ni amik dari blog Kak N. Tak saya tak edit pon...
\
credit to kak N

"...Seorang dari kenalan ibu telah mencuba vitamin E Shaklee dan selepas beberapa bulan consume, beliau memberi testimoni kepada ibu...katanya, best la vitamin E Shaklee ni kulit saya tidak kering lagi dan tidak perlu selalu guna foundation seperti sebelum ini. Hmmm seronok ibu rasa. Hakikatnya vitamin E memang sangat bagus untuk kulit. Lebih hebat lagi kerana kandungan i.u nya mengikut keperluan iaitu 400i.u.

Saya sendiri melaluinya. Zaman belajar dahulu kulit wajah saya berbintik2 merah atau jerawat halus. Bila nak period pula mulalah keluar jerawat batu. Bukan kecil tapi besar pulak tu. Kini setelah beberapa tahun, kulit saya mula bersih dan tiada lagi jerawat. Alhamdulillah time datang bulan pun tiada jerawat halus. Syukur sangat-sangat.

Orang kata vitamin E juga boleh menampakkan seorang itu kelihatan muda dari umurnya, mungkin sebab itu kalau berjalan orang akan ingat Addin adalah adik ibu. Hehehe ( terperasan sekejap)

Kekadang apabila jalan2 dan terjumpa dengan mereka yang bermasalah kulit, nak saje ibu share dengan mereka tapi ye la, bukan semua orang beauty concious. Cuma dalam hati ibu berdoa semoga orang ini juga jumpa jalan yang baik untuk mengatasi masalah kulitnya itu. So sehingga sekarang, ibu cukup suka makan vitamin sebab kesan yang ibu dapat cukup memuaskan. Alhamdulillah ya Allah. Terima kasih!

Maka sebab itu saya sediakan Trial Pek Set D. Ia mengandungi Vitamin C(untuk kolagen dan pelindung sel), B Complex (sebagai penenang kepada sel dan hormon), dan Vitamin E (untuk kulit dan anti penuaan dan antioksidan).. Hanya RM 80 untuk 3 jenis vitamin yang sangat bernilai ini..lagipun kecantikan kulit dan vitamin tak dapat dipisahkan..betul tak?

Mungkin ada dari kita yang mampu spent beribu ke pusat2 kecantikan yang mahal2...Ney York Skin, Mayfair, Sothys,bla bla..... itu kalau mampu bolehla.....Dan mungkin sesetengah dari kita mmg semulajadi lahir dgn kulit yang cantik.. tetapi saya percaya kita masih perlu menjaga pemakanan.. Kerana apa yang terlahir dalam bentuk zahir ialah hasil dari pemakanan yang seimbang, air yang cukup, dan tidur yang sempurna... jgn abaikan kepentingan suplemen sebagai makanan

No comments:

Post a Comment