Social Icons

MEMENUHI HASRAT DGN ASMA’ ALLAH

Memenuhi hasrat melalui asma’ Allah
1.Supaya tercapai apa yg dicita2kan.

Allah(zat yg menciptakan sekalian makhluk dari tiada menjadi ada) baca sbanyak 5,000 kali setiap malam.slama 1 bulan dgn hati yg khusyuk, InsyaAllah semua hajat kamu akn tercapai.


2.Menghilangkan sifat Pelupa

.”Ya Rahman” (Maha Pemurah)
Sesiapa yg membaca "Ya Rahman" sebanyak 100kali setiap selesai mengerjakan solat fardhu, Insya Allah akan hilanglah sifat lalai dan pelupa disamping itu dia akan mempunyai ingatan yang baik dan hati yang pemurah.


3.Supaya Disayangi Orang

”Ya Rahim" (Maha Penyayang)
Sesiapa yg membaca ”Ya Rahim" sebanyak 100kali setiap hari. semua org akan mnyayangi dia..


4.Membersihkan diri dari sifat tercela
”Ya Quddus” (Maha Suci) sebanyak 100kali stiap hari, iaitu ketika tergelincir matahari, Insya Allah akan bersih hatinya dari sifat sombong, rakus, dengki, iri hati,dendam dan seumpamanya..


5.Menguatkan Ingatan

”Ya Muhaimin" (Maha Penjaga)
Sesiapa yg mengamalkan atau membaca "Ya Muhaimin" sebanyak 100 kali setelah mengerjakan solat sunat 2 rakaat (terutama pada waktu tengah malam), Insya Allah ia akan dibersihkan zahir batinnye dan tetap bercahaya hatinya..dan kuat hafalannya


6.Menyembuhkan penyakit

"Ya Bari" (Maha Pembuat)
Sesiapa yg membacanya sebanyak 100 kali setiap malam dan diwiridkan selama 7 malam berturut2, Insyallah akan disembuhkan dari segala penyakit yg sedang dihadapinye.


7.Supaya Doa Terkabul

"Ya wahab" (Maha Pemberi)
sesiapa yang menyebutnye 7 kali ketika ia memohon sesuatu daripada Allah SWT Insya Allah permohonannya itu akan dikabulkan


8.Supaya Org Mudah Membayar hutang

"Ya Muzilu" (Maha Menghinakan)
Sesiapa yg membacanya sebanyak 75 kali, ia akan dijauhkan oleh Allah dari bahaya org yg ingin memudaratkannya.Begitu juga bagi sesiapa yang mempunyai duit pada org yg liat nak bayar hutang.byklah zikir ini,Insya Allah org itu akan segera membayar hutang.


9.Mengatasi anak Nakal

"As-Syahid"(Maha Menyaksikan)
Bagi Org yg Mempunyai anak yg nakal dan selalu melawan ibu bapanya perlu megamalkan zikir ini.Insya allah anaknya itu akan mengikuti perintahnye..


10.Utk Menambah keimanan

"Ya Haq" (Maha Benar)
Sesiapa yg membacanye stiap hari, Insya Allah keimananya bertambah


11.Supaya Dikasihi isteri

"Al-Mughni (Maha Mengkayakan)
sesiapa yg membacanya didalam hati ketika ia mensetubuhi isterinya, Insya Allah isterinya akan semakin kasih kepadanyer. Makesure husband n wife hah..


12.Mencegah keguguran

"Ya Mubdi" (Maha Memulai)
sesiapa sama ada si suami membacanya lalu meniup ke perut isterinye yg sedang mengandung, Insya Allah tdk akan berlaku keguguran


oklah sampai di sini sajalah utk hari ini… amalkanlah dgn penuh keyakinan dan yakinlah Allah pasti mengkabulkan hajat kita..
 
sumber : abby-ukhwah

No comments:

Post a Comment